Dreptul la memorie – Fuga din infern VIDEO

Timp estimat de citire: 0 minute

Unul dintre episoadele din seria documentară “Dreptul la memorie”, o campanie realizată de Televiziunea Română împreună cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) care aduce în atenţia societăţii necesitatea înfiinţării unui Muzeu al Comunismului la București.

În fața agresivității regimului a existat o formă de reacție: refugiul, fuga.

Dacă în primii ani au existat oameni care au reușit să fugă din țară, alții au ales calea munților, pentru a lupta cu arma în mână, sperând la un ajutor extern. Treptat, cei din munți vor fi prinși. În țară, dorința de a pleca a crescut odată cu timpul. Cu cât regimul era mai bine instalat și mai greu de crezut că va fi înlăturat, cu atât nevoia de libertate creștea. Asemenea Zidului Berlinului, Dunărea atrăgea anual sute de fugari. Realizator: Cristina Rădulescu.

About Marina Constantinoiu Istvan Deak
Marina Constantinoiu și Istvan Deak sunt autorii unei serii de producții multimedia dedicate fenomenului frontierist, cu care s-a confruntat România în anii comunismului. Fenomenul, care a marcat o lungă perioadă, între 1948 și 1989, reprezintă o pagină de istorie recentă prea puțin sau chiar deloc cunoscută multora dintre români.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.


*